Начало»Новини»Сгъваеми и плъзгащи системи/Безпрофилно остъкляване/
Сгъваеми и плъзгащи системи/Безпрофилно остъкляване/
Сгъваеми и плъзгащи системи/Безпрофилно остъкляване/

Иновативното изобретение придоби популярност в различни области на съвременната архитектура. Остъклените структури нямат рамки, с което осигуряват отлично визуално възприемане на обекта.

Вип Пласт предлага уникални сгъваеми и плъзгащи стъклени системи за безпрофилно панорамно остъкляване с много широко приложение в областта на строителството:

за екстериорно приложение:

•остъкляване на балкони
•хотели, ресторанти, магазини, кафенета
•басеини
•тераси и веранди ...


за интериорно приложение:

•за вътрешно преграждане на офиси и големи помещения
•за конферентни зали
•вътрешни преградни стенни конструкции.                

 

Предимството на тези системи е, че при поставянето им не се нарушава външния вид на сградата.

Привличат с "лекота", елегантност  и простота на дизайна,  добра функционалност и издръжливост.

Без вертикални профили, което пък от своя страна не нарушава Вашия изглед.Стъкло е фиксирано върху алуминиеви хоризонтални профили.

Всички стъклени крила се отварят навътре като отварянето може да бъде частично или изцяло и се прибират плътно до стената.Това позволява и лесното, и бързото им почистване.

Поставянето на безпрофилна стъклена система е едно гъвкаво решение, тъй като крилата могат да преминават през всякакви ъгли от 90 до 270 градуса.

Системата без профил има редица важни предимства:

- Максимално проникване на светлина в стаята

- Осигуряване на добра звукоизолация, намалява шума с 10-12db

- Възможността да се движат всички крила и напълно да се отвори верандата или балкона

- Естетичен външен вид на сградата

- Откриване на красива панорамна гледка

- Защита на интериора от прах, вятър, сняг, дъжд и др .

- Отлична съвместимост със съвременния интериор и външния вид - стъклото не претоварва пространството и не се отличава от основната идея за дизайн

- Компактност на системата - при отваряне / затваряне заемат минимално пространство

- Здравина и издържливост на стъклото - използва се темперирано закалено стъкло

- Лесна на поддръжка през всички сезони

 

Видовете сгъваеми и плъзгащи стъклени системи/безпрофилно остъкляване/:

1.Плъзгаща система.
  Плъзгащата система, която предлага ВИП ПЛАСТ  има 4  или 5-канална релса, като всяко крило се движи в отделен канал.

Плъзгащата система с 5 канална релса се предлага с 10 мм. закалено стъкло . Системата е с долно водене и може да бъде изработена в два варианта – с височина на релсата 5мм (за заведения и веранди) и височина на релсата 40 мм (за балкони) с канали за отводняване. Максималната ширина на едно крило е до 1000 мм и височина – между 2500 мм. и 3000 мм.  Събирането на крилата може да става в двата края, като се прибират едно зад друго. Стъклата са 10 мм. закалени, като могат да бъдат в различен цвят от бяло.

Плъзгащата система с 4 канална релса се предлага със стъклопакет 20 мм. Максимална ширина на едно крило 1500 мм. и височина до 3000 мм. Може да бъде изработена в два варианта – с височина на релсата 14мм (за заведения и веранди) и височина на релсата 40 мм (за балкони) с канали за отводняване. Събирането на крилата отново може да става в двата края, като се прибират едно зад друго. Стъклата могат да бъдат в различен цвят от бяло.

2.Сгъваема система.
  Сгъваемата система се състои от долна и горна носещи релси, по които се движат крилата. В краищата системата е рамкирана със завършващи странични профили. Стъклата са поставени в стъклодържащи профили посредством антибактериален силикон.

Всяко стъклено крило има 4 бр. двойни ролки, чрез които се придвижва по релсите. Между стъклата се поставят Н-образни уплътнители, които предпазват помещението от дъжд, прах, вятър и същевременно не пречат на гледката заради прозрачния си цвят.
Стъкленото крило, което се намира до точката на събиране на стъклата се отваря на 90°, а до него се събират останалите крила. Предлага се в два варианта: с 10мм. закалено стъкло и стъклопакет 28мм.
Максималната ширина на едно крило със закалено стъкло е до 700 мм., а максималната височина  до 3000 мм. При стъклопакет допустимия размер на ширината на крилата е до  800 мм., а височината е до 3000 мм. Стъклата могат да бъдат в различен цвят от бяло.

3. Висяща система.
  Системата е по-различна от стандартната сгъваема по това, че е с горно водене (има релса само в горната си част),  затова се нарича висяща.

Висящите системи за остъкление са подходящи за заведения, магазини, веранди и басейни.
Прави я подходяща за зони, където се предполага по-интензивно преминаване.

Стъклата които се използват за тези видове системи са 10 мм. закалени. Максималната ширина на едно крило е до 1000 мм., с минимална ширина  500 мм. Допустим габаритен размер на изделието ширина до 6000 мм. и височина до 3000 мм.   Стъклата могат да бъдат в различен цвят от бяло.