Безпрофилно остъкляване

 

Вип Пласт предлага уникални сгъваеми и плъзгащи стъклени системи за безпрофилно панорамно остъкляване с много широко приложение в областта на строителството:

за екстериорно приложение:

  • остъкляване на балкони
  • хотели, ресторанти, магазини, кафенета
  • басейни
  • тераси и веранди 

за интериорно приложение:

  • за вътрешно преграждане на офиси и големи помещения
  • за конферентни зали
  • вътрешни преградни стенни конструкции.                                                                                


 

Предимството на тези системи е, че при поставянето им не се нарушава външния вид на сградата.

Привличат с "лекота", елегантност  и простота на дизайна,  добра функционалност и издръжливост.

Без вертикални профили, което пък от своя страна не нарушава вашия изглед. Стъклото е фиксирано върху алуминиеви хоризонтални профили.

Всички стъклени крила се отварят навътре като отварянето може да бъде частично или изцяло и се прибират плътно до стената. Това позволява лесно и бързо почистване.

Поставянето на безпрофилна стъклена система е едно гъвкаво решение, тъй като крилата могат да преминават през всякакви ъгли от 90 до 270 градуса.


 

Системата без профил има редица важни предимства:

•максимално проникване на светлина в стаята;

•осигуряване на добра звукоизолация, намалява шума с 10-12db;

•възможността да се движат всички крила и напълно да се отвори верандата или балкона;

•естетичен външен вид на сградата;

•откриване на красива панорамна гледка;

•възможност за оцветяване на остъкляването;

•защита на интериора от прах, вятър, сняг, дъжд и др .;

•отлична съвместимост със съвременния интериор и външния вид - стъклото не претоварва пространството и не се отличава от основната идея за дизайн;

•компактност на системата - при отваряне / затваряне заемат минимално пространство;

•здравина и издържливост на стъклото - използва се темперирано закалено стъкло с дебелина 10 мм.

•лекота на поддръжка през всички сезони.

 

Видовете сгъваеми и плъзгащи стъклени системи/безпрофилно остъкляване/:

1.Плъзгаща система.
  Плъзгащата система се предлага с 4  или 5-канална релса, като всяко крило се движи в отделен канал.

Плъзгащата система с 5 канална релса се предлага с 10 мм. закалено стъкло. Системата е с долно водене и може да бъде изработена в два варианта – с височина на релсата 5мм (за заведения и веранди) и височина на релсата 40 мм (за балкони) с канали за отводняване. Максималната ширина на едно крило е до 1000 мм и височина до 3000 мм.  Събирането на крилата може да става в единия край или в двата, като се прибират едно зад друго. 

Плъзгащата система с 4 канална релса се предлага със стъклопакет 20 мм. Максимална ширина на едно крило 1500 мм. и височина до 3000 мм. Може да бъде изработена в два варианта – с височина на релсата 14мм (за заведения и веранди) и височина на релсата 40 мм (за балкони) с канали за отводняване. Събирането на крилата отново може да става в двата края, като се прибират едно зад друго. Могат да се прилагат различни комбинации от стъклопакети.

2.Сгъваема система.
  Сгъваемата система се състои от долна и горна релси, по които се движат крилата. В краищата системата е рамкирана със завършващи странични профили. Стъклата са поставени в стъклодържащи профили посредством антибактериален силикон. Всяко  крило има 4 бр. двойни ролки, чрез които се придвижва по релсите. Между стъклата се поставят ПВЦ уплътнения или алуминиеви профили, които предпазват помещението от дъжд, прах и вятър, но не уплътнява както ПВЦ или алуминиева дограма. При по-голяма височина се препоръчва поставянето на алуминиев профил между стъклата за по-голяма стабилност. Принципа на системата е, че всички крила се събират в единия край или и в двата. Системата се предлага в варианта: с 10мм. закалено стъкло и стъклопакет 28мм. Максималната ширина на едно крило със закалено стъкло е до 700 мм., а максималната височина  до 3000 мм. При стъклопакет допустимия размер на ширината на крилата е до  800 мм., а височината е до 3000 мм. Стъклата могат да бъдат в различен цвят от бяло.

3. Висяща система.
  Системата е по-различна от стандартната сгъваема по това, че е само горна релса. Висящите системи са подходящи за заведения, магазини, веранди и басейни, тъй като те не уплътняват добре, нямат никакви уплътнения между стъклата. Стъклата които се използват за тези видове системи са 10 мм. закалени. Максималната ширина на едно крило е до 1000 мм., с минимална ширина  500 мм. Допустим габаритен размер на изделието ширина до 6000 мм. и височина до 3000 мм. Стъклата могат да бъдат в различен цвят от бяло.

 


 

Галерия


Направете запитване


 
Ако желаете да направите запитване за продукти на Вип Пласт,
моля използвайте формата за контакти по-долу или се обадете на нашите телефони.
 ул. Марица 1 - срещу
Тел/факс:056/830035;
Тел:056/810043
GSM+359 886200111


ШОУРУМ
Магазин 
Тел / факс: 056 / 842 580
GSM+359 889600111


ШОУРУМ
Магазин
Тел: 056 / 58 13 19
GSM+359 888704225